Diete de slabit

Retete pentru cure de slabire

Slăbește sănătos cu dieta nordică

/
/
/
306 Views
img

Dacă vrei să slăbești sănătos, în jur de 5 kg pe lună, apelează la o dietă care nu presupune numărareacaloriilor, eliminarea anumitor produse, ci consumarea a numeroase alimente de sezon.

Acest regim alimentar poartă numele de dieta nordică și a fost inventat de specialiștii din Tările Nordice în 2004. Ei afirmă că această cură este mult mai eficientă decât alte diete, inclusiv cea mediteraneană. În plus, duce la scăderea riscului de boli de inimă și te ajută să pierzi în greutate pentru o perioadă lungă de timp.

Această dietă presupune consumarea de fructe și legume proaspete, semințe, fructe de mare, pește. În plus, dacă te-ai hotârât să urmezi această cură, poți incluzi în dietă ulei de rapiță în locul celui de măsline, cereale integrale, cum sunt secara și orzul, ciuperci, fructe de pădure, urzici.

Obiectivul principal al acestei diete este respectarea corpului, alimentându-l în mod corect și prevenirea bolilor cardiovasculare, obezitatea sau colesterolul datorită consumului de grăsimi bune și aporturilor nutriționale conferite organismului zilnic. Dieta nordică este mai degrabă un stil de viață decât o dietă de slăbit, acesta permite excluderea alimentelor industriale bogate în grăsimi nocive și păstrarea unei stări mai bune de sănătate.

Dieta nordică se bazează pe consumul zilnic a unei porții de cereale și a unui produs lactat dimineața, pește sau carne slabă la alegere, o porție de legume sau de cereale integrale la micul dejun sau la cină.

Iată un exemplu de meniu:

Micul dejun: un bol de fulgi de ovăz, un iaurt și un pumn de mure.
Prânz: 3 rollmops, 2 cartofi gătiți la abur, o salată de macriș și un compot de fructe fără zahăr.
Cină: varză la aburi, somon, o porție de orz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar