Diete de slabit

Retete pentru cure de slabire

Dieta DASH, singurul regim alimentar recomandat de medici. Oricine o poate ține

/
/
/
275 Views

La câte diete există peste tot, am putea spune că fiecare persoană o va găsi pe cea după chipul și asemănarea sa. Există însă un regim alimentar care poate fi ținut de oricine. Nu are legătură cu înfometarea și oferă toți nutrienții de care organismul are nevoie. Dieta DASH este creată special pentru reducerea tensiunii arteriale atunci când o persoană suferă de hipertensiune arterială.

Dieta DASH pune accentul pe mărimea porției, mâncând o varietate de alimente și obținând cantitatea potrivită de nutrienți. Acest regim de slabire vă încurajează să reduceți cantitatea de sodiu din dieta dvs. și să consumați o varietate de alimente bogate în nutrienți care ajută la scăderea tensiunii arteriale, cum ar fi potasiul, calciul și magneziul.

Principala regulă a dietei DASH este că aportul energetic zilnic mediu trebuie să fie de 2000 de calorii, iar programul este structurat în două etape.

Primele două săptămâni reprezintă o perioadă de tranziţie, cu un consum redus de carbohidraţi concepută să regleze metabolismul. În această perioadă trebuie să consumi:

  • alimente bogate în proteine şi cu nivel redus de grăsime saturată: carne slabă, fasole, linte, soia, branzeturi si iaurt slab, ouă
  • grăsimi “bune” pentru inimă: uleiuri vegetale, avocado
  • alimente bogate în proteine care conţin grăsimi sănătoase: somon, nuci, semințe

În a doua etapă, vei introduce în alimentație și cerealele, mai multe tipuri de legume și fructe. Poți să consumi:

  • cereale integrale: pâine, paste, cereale, fulgi de ovăz, orez
  • legume: broccoli, morcovi, mazăre verde, kale, cartofi, spanac, dovleac, roșii
  • fructe: mere, banane, struguri, portocale, grepfrut, mango, pepene, piersici, ananas, căpșuni, caise
  • brânzeturi fără grăsimi
  • nuci, migdale, linte și fasole

Iată un meniu pentru dieta DASH, potrivit HealthLinkBC. Se bazează pe o dietă de 2.000 de calorii cu 1.500 mg de sodiu. Acesta este un meniu pentru o zi.

Mic dejun

  • 3/4 cană (175 ml) tărâțe fulgi de cereale
  • 1 cană (250 ml) lapte degresat
  • 1 banană medie
  • 1 felie de pâine prăjită
  • 1 linguriță (5 ml) jeleu
  • 1/2 ceașcă (125 ml) suc de portocale

Masa de prânz

  • 90 g piept de pui fără piele la grătar
  • 1 felie de pâine prăjită
  • 1 lingură (15 ml) maioneză cu conținut scăzut de grăsimi
  • Legume crude: 3 sau 4 bastoane de morcovi, bastoane de țelină, ridichi, 2 frunze salată verde
  • 1 piersică

Gustare

  • 1/4 ceașcă (60 ml) caise uscate
  • 1/3 ceașcă (75 ml) nuci
  • 1 cană (250 ml) lapte degresat

Masa de seară

  • 3 oz (90 g) somon la grătar
  • 1/2 bol (125 ml) orez brun
  • 1 cană (250 ml) broccoli aburit
  • Salată de spanac cu 1 ceașcă (250 ml) spanac crud, 2 roșii chery, 2 felii de castravete
  • 1 lingură (15 ml) sos de vinaigretă cu conținut scăzut de sodiu, de casă
  • 1 cană (250 ml) suc de struguri.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar