Diete de slabit

Retete pentru cure de slabire

Dieta Ketogenica poate ajuta la tratarea sindromul ovarelor polichistice

/
/
/
1374 Views
img

Exista multe diete folosite pentru echilibrarea hormonilor, dieta ketogenica fiind una dintre ele. Sindromul ovarului polichistic este cea mai frecventa tulburare endocrina in randul femeilor de varsta reproductiva, afectand aproximativ 4% dintre femei.

Sindromul ovarelor polichistice este adesea asociat cu simptome de testosteron in exces: menstruatii neregulate sau absente, par excesiv de corp si infertilitate. Acest sindrom este, de asemenea, asociat cu anomalii medicale, cum ar fi obezitatea centrala, rezistenta la insulina, hiperinsulinemia, diabetul zaharat de tip 2 si dislipidemia.

Nu exista terapii curative cunoscute pentru sindromul ovarelor polichistice, desi medicamentele antidiabetice imbunatatesc numeroasele tulburari metabolice, cum ar fi rezistenta la insulina si concentratiile serice crescute ale testosteronului si ale colesterolului total. Interventiile dietetice si exercitiile fizice au, de asemenea, un impact major asupra imbunatatirii sensibilitatii la insulina.

Cercetarile au aratat ca o dieta cu un nivel scazut de carbohidrati si carotenoid pentru sindromului ovarelor polichistice, poate duce la scaderea in greutate si imbunatatirea rezistentei la insulina, care se dovedeste utila pentru tratarea simptomelor acestui simdrom.

Sursa: webmd.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This div height required for enabling the sticky sidebar